Uitvaart

Uitvaartfotografie houdt de herinnering vast

WAAROM EEN UITVAARTFOTOGRAAF?

 

‘Een verdrietige gebeurtenis als een uitvaart vast laten leggen? Waarom zou ik dat doen?’ Hoewel er steeds meer vraag komt naar uitvaartfotografie krijg ik deze vraag nog geregeld. Het antwoord daarop is simpel: ik leg niet het verdriet vast, maar juist de bijzondere momenten tijdens het afscheid. Momenten die je als nabestaande vaak ontgaan. Het verdriet tijdens een afscheid herinner je je wel, de mooie en liefdevolle momenten breng ik graag bij je terug via mijn foto’s. Juist omdat die momenten zoveel troost kunnen bieden.

 

Zijn er (jonge) kinderen aanwezig tijdens het afscheid? Dan is het heel waardevol als de uitvaart vastgelegd wordt in beeld. Hun herinneringen vervagen met de jaren. Hoe zag de kist eruit? Wat voor bloemen lagen erop? Wie waren er? Wie spraken er? Een fotoalbum geeft antwoord op die vragen. Het zorgt ervoor dat de foto’s, samen met de eigen herinneringen van een kind, een totaalbeeld geven dat compleet is en klopt.

 

Een herinneringsalbum kan een kind ook helpen tijdens het rouwproces: het kan opengeslagen worden als een kind daar behoefte aan heeft. Maar het ook weer dichtgedaan worden als het voor het kind even genoeg is.

 

Is er iemand die de uitvaart, om wat voor reden ook, niet kan bijwonen? Dan geeft een fotoalbum hen de mogelijkheid om op een later tijdstip alsnog de sfeer en de emoties van die dag te kunnen meebeleven.Wat kunt u verwachten?


Uitvaartfotografie is een vak apart. Het vraagt kennis van de uitvaartetiquette, een grote mate van flexibiliteit, snel kunnen schakelen en oog hebben voor details, sfeer en emoties. Uitvaartfotografie is mijn passie, mijn missie. Dat voel je en dat zie je terug in mijn foto’s.

Besluit u met mij in zee te gaan om de uitvaart van een dierbare vast te leggen? Dan krijgt u niet alleen foto’s van de momenten die voor iedereen zichtbaar zijn. Ik let ook en vooral op de momenten die meestal buiten beeld blijven: een lach om een grappige anekdote die verteld wordt over de overledene, een kneepje in een schouder, een mooie tekst op een bloemstuk, een streep zonlicht die op de kist valt. Momenten van verbinding, van liefde, van warmte, van ontroering. Juist die momenten probeer ik te vangen met mijn camera.


Voor meer informatie over uitvaartfotografie en of herinneringsfotografie kunt u ook kijken op mijn website over uitvaartfotografie

Tarieven stel ik vast in overleg. Een voorbeeld van de prijzen vindt u hieronder:

U betaalt voor de eerste 3 uur € 425,00, voor elk extra uur vraag ik € 100,00. U kunt er ook voor kiezen om een pakket af te nemen. Hieronder vind u de mogelijkheden:


Uitvaartreportage mini:

€425,-


* 3 uur fotografie

* 6 uur nabewerken foto's

* USB-stick met ca 75 foto's


Uitvaartreportage 1:

€475,-


* 3 uur fotografie

* 6 uur nabewerken foto's

* USB-stick met ca 75 foto's

*herinneringsboekje 15x15cm

met 10 fotos

Uitvaartreportage 2: € 650,-

 

* 3 uur fotografie

* 6 uur nabewerken foto's

* USB-stick met ca 75 foto's

* fotoboek 20x20cm

met 20 foto's


Uitvaartfotografie 3: € 850,-

 

* 5 uur fotografie

* 10 uur nabewerken foto's

* USB-stick met ca 125 foto's

* fotoboek 20x20cm

met 20 foto's.


Afscheid/condoleance:


Als u ook graag en herinnering wilt laten maken van het afscheid/condoleance op de avond voorafgaand aan het afscheid zijn de kosten  €200,- voor 2 uur (of gedeelte daarvan)

* De herinneringsalbums bevatten 20 pagina’s met mooie foto’s, 1 foto per pagina. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor een groter album te kiezen waar meer foto's in kunnen. Informeer gerust even naar de mogelijkheden en prijzen, u krijgt dan de korting op het grotere formaat of andere stijl boek.

Voor een extra herinneringsalbum 20x20cm bedragen de kosten € 95,- per album.

 

Geen herinneringsalbum besteld en spijt? Dan kunt u op een later moment nog een los album bestellen. De prijs hiervan bedraagt € 295. voor een boek met het formaat 20x20. Andere formaten zijn natuurlijk ook mogelijk.


Niet inbegrepen zijn kilometervergoeding van € 0,35  buiten een straal van 20 kilometer rond Prinsenbeek en eventuele parkeerkosten. Geen kilometervergoeding binnen een straal van 20 kilometer rond Prinsenbeek.

 

Heeft u nog vragen of liever een offerte aangepast aan uw wensen? Neem dan gerust even contact op. Ik ben voor afscheidsreportages dagelijks bereikbaar tot 21.30 uur, ook in het weekend!

Het kan zijn dat de optie voor een uitvaartfotograaf wordt besproken door de uitvaartverzekering. Ook hebben een aantal uitvaartverzekeringen ruimte voor een vrij te besteden budget dat gebruikt kan worden voor een fotoreportage.

Mocht dit echter niet zo zijn en wilt u graag gebruik maken van Stimfotografie, neem dan rechtstreeks contact op met mij of vraag uw uitvaartverzorger dit voor u te doen.

 

Ik ben dagelijks, ook in het weekend, tot 21.30 uur bereikbaar